Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţul Satu Mare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii, ce vizează bazine hidrografice din judeţul Satu Mare, pe durata următoarelor ore.

Share

Rl online 0 comentarii

16.08.2018 - 13:37

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, va fi Cod portocaliu de viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide ale debitelor şi nivelurilor, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Târşolţ (afluent al râului Valea Rea), Bârloagele (afluent al râului Lechincioara) şi Lechincioara - sector aferent aval confluenţă cu râul Bârloagele - amonte S.H. Boineşti (judeţul Satu Mare).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Târşolţ şi Bârloagele, notează INHGA.

Pe de altă parte, până la ora 00:00, va fi în vigoare un Cod galben de inundaţii, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râul Tur - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Satu Mare). Hidrologii precizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice Lechincioara - bazin superior şi mijlociu, şi Târşolţ.

Atenţionările au fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

Comentarii

loading...