Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu de vânt puternic, miercuri, în judeţe din sud

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă miercuri, între orele 12.00 şi 19.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, unde vor fi rafale puternice ale vântului, cu viteze de 80-90 de kilometri pe oră.

Share

Rl online 0 comentarii

23.10.2018 - 11:37

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a fost emisă o avertizare Cod galben valabilă de marţi seară, de la ora 22.00, până miercuri seară, la ora 22.00, în întreaga ţară, întrucât vor fi intensificări ale vântului şi, în zonele montane, şi ninsori viscolite.

Astfel, la munte, îndeosebi la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70-80 de kilometri pe oră, viscolind temporar zăpada şi reducând vizibilitatea. La peste 1.800 de metri vor fi rafale de peste 90 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Aceste fenomene se vor semnala, în noaptea de marţi spre miercuri, mai ales în Carpaţii Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură.

În zonele mai joase de relief, în noaptea de marţi spre miercuri, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 de kilometri pe oră, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 de kilometri pe oră. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor atinge local 15 litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales la deal, 25-30 litri pe metru pătrat.

Miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55-70 de kilometri pe oră, mai mari în sudul extrem al ţării.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă miercuri, între orele 12.00 şi 19.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, unde vor fi rafale puternice ale vântului.

Astfel, în intervalul menţionat, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 80-90 de kilometri pe oră.

De asemenea, ANM a emis o prognoză meteo specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă de marţi, de la ora 22.00, şi până joi la ora 9.00.

Conform acesteia, de marţi seară şi până miercuri, la ora 9.00, vântul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală, spre dimineaţă, în jurul a 45 de kilometri pe oră. Cerul va fi temporar noros, iar temperatura minimă va fi de 8-9 grade.

De miercuri de la ora 9.00 şi până joi, la ora 9.00, vremea va fi vântoasă, cu intensificări ale vântului de 50-60 de kilometri pe oră şi temporar, mai ales după-amiaza, 60-70 de kilometri pe oră. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 de kilometri pe oră. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab, în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2-5 grade.

Joi, vântul va mai avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40-50 de kilometri pe oră, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Comentarii

loading...