Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Alba, Hunedoara şi Botoşani

Hidrologii au emis noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Alba, Hunedoara şi Botoşani şi Cod galben pentru judeţele Sibiu şi din nou Alba şi Hunedoara.

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2019 - 22:22

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până duminică, la ora 2:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic: Mureş - afluenţii mici de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia - amonte S.H. Gelmar din judeţele Alba şi Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Pianul şi Cioara.

De asemenea, până duminică la ora 10:00, se află sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii râurile din bazinele hidrografice Başeu şi Volovăţ din judeţul Botoşani. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Başeu - bazin superior şi mijlociu.

Meteorologii au mai instituit sâmbătă un Cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave - amonte S.H. Brănişca din judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara, valabil până duminică la ora 6:00 şi unul pentru le efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţei E pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Mediaş din judeţele Sibiu şi Alba.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele hidrologice.

Comentarii

loading...