Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din cinci judeţe, până duminică

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seara, noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile până duminică dimineaţa, pe râuri din cinci judeţe.

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2019 - 21:48

Conform prognozei, în intervalul 22 iunie, ora 19:20 - 23 iunie, ora 4:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile mici din din bazinele hidrografice: Buzău - bazin superior şi afluenţii din bazinul mijlociu din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi Prahova.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic al râului Bâsca.

De asemenea, până duminică la ora 2:00, este în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt - bazin aferent amonte confluenţă cu Râul Negru, afluenţii de dreapta ai Oltului aferenţi aval confluenţă cu Râul Negru - amonte S.H. Hoghiz, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Hidrologii avertizează că fenomene periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Olt- bazin aferent amonte S.H. Sâncrăieni, bazinele superioare ale râurilor Baraolt şi Cormoş.

Potrivit INHGA, până la ora 24:00, se pot produce inundaţii pe râurile mici din bazinul Putna - bazin aferent amonte S.H., judeţul Vrancea.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea acestor prognoze.

Comentarii