Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Maramureş, cod galben în alte 10 judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Maramureş şi mai multe atenţionări Cod galben pentru râuri din alte zece județe.

Rl online 0 comentarii

20.07.2018 - 19:24

Potrivit hidrologilor, la ora 18:55, a intrat în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri mici din judeţul Maramureş, care va expira la ora 24:00. Astfel, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Botiza (afluent al râului Iza) - bazin superior şi Suciu (afluent al râului Lăpuş) - bazin superior, judeţul Maramureş.

Până la ora 22:00, este în vigoare un Cod galben de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice: Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sâncrăieni - amonte S.H. Sfântu Gheorghe, judeţele Harghita şi Covasna.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic: Olt - afluenţii aferenţi sectorului S.H. Micfalău", spune INHGA, citat de Agerpres.

Tot până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave - amonte confluenţă Strei, judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea, Hunedoara. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ampoi - bazin superior, Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului S. H. Acmariu.

Până la ora 24:00, inundaţii se pot produce pe râurile mici din bazinele hidrografice: Iza - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Lăpuş - bazin superior, Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţele Maramureş şi Bistriţa - Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Botiza (afluent Iza), Suciu - bazin superior (afluent Lăpuş), Ilva (afluent Someşul Mare), spun hidrologii.

În intervalul orar 18:45 - 24:00, sunt prevăzute creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic: Neajlov - bazin mijlociu şi afluenţi bazin inferior, judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul inferior al râului Neajlov.

Comentarii

loading...