Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de viituri pe mai multe râuri din Transilvania și Moldova

Hidrologii au emis, joi, noi avertizări Cod galben de viituri şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, valabile pe râuri din Transilvania şi Moldova.

Share

Rl online 0 comentarii

16.07.2020 - 15:39

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 20:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, în bazinul hidrografic Suceava - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Ruda - amonte S.H. Itcani (judeţul Suceava).

De asemenea, fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul superior al râului Suceviţa.

Potrivit sursei citate, până la ora 22:00, va fi Cod galben de inundaţii şi pe râurile din bazinele hidrografice Bistriţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Frunzeni, Tazlău - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scorţeni, Trotuş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ghimeş Făget - amonte confluenţă cu râul Tazlău (judeţele Neamţ, Bacău şi Harghita) şi Siret - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Adjudul Vechi - amonte confluenţă cu râul Putna şi Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea).

INHGA precizează că probabilitate şi intensitate mai mare de producere a fenomenelor prognozate va fi şi pe râul Naruja - bazin superior (afluent al râului Putna).

Comentarii

loading...