13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCod galben de vânt puternic pentru, 23 de județe

Cod galben de vânt puternic pentru, 23 de județe

Este vizată zona montană unde rafalele vor depăşi o sută de kilometri la oră şi vor viscoli zăpada.

Potrivit meteorologilor, în zonele de munte din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Vâlcea, Gorj, Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Sibiu, Mureş, Hunedoara, Caraş-Severin, Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ este cod galben de vânt puternic până la ora 23.34.

Vântul va sufla cu putere la altitudini mari, ajungând, la peste 1.800 de metri altitudine, la peste o sută de kilometri la oră. De asemenea, vântul puternic va spulbera zăpada.

”Fenomene asociate: zăpadă spulberată şi temporar ninsoare slabă viscolită – la altitudini de peste 1.800 de metri – ce vor reduce vizibilitatea”, au transmis meteorologii.

De asemenea, în judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş este cod galben de vânt puternic până la ora 20.00.

În zonele joase, vântul va sufla cu 55…65 km/h, iar la peste 1.700 de metri altitudine, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 90…100 km/h.

 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă