Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod galben de inundații, pentru mai multe județe

Hidrologii au emis noi atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile în următoarele cinci ore, în bazine hidrografice din judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Share

Rl online 0 comentarii

07.08.2018 - 16:20

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 21:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici bazinele hidrografice: din Cricovul Sărat - bazin superior şi mijlociu (judeţul Prahova), Râul Târgului - bazin superior şi afluenţii, şi Dâmboviţa - bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Lopanta şi Valea Bădenilor (afluent al râului Dâmboviţa).

Atenţionările au fost transmise către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Buzău - Ialomiţa şi Argeş - Vedea, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. 

Comentarii

loading...