Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod GALBEN de inundații în trei județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în următoarele ore pe râuri din trei judeţe din Transilvania şi Moldova, informează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 15:36

Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava - bazin aferent amonte S.H. Işcani, Moldova - bazin aferent amonte S.H. Tupilaţi şi Bistriţa - bazin aferent amonte S.H. Frunzeni (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ).

INHGA menţionează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Suceava.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Suceava, Harghita şi Neamţ.

Comentarii

loading...