Foto: Inquam Photos

Se solicită prelungirea stării de alertă, urmează aprobarea în Guvern

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus oficial Guvernului să prelungească starea de alertă cu încă o lună de zile.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 18:57

Ședința CNSU s-a desfășurat miercuri după-amiază și a fost urmată, de la ora 18,30, de o ședință de Guvern, ambele fiind conduse de premierul Ludovic Orban.

La solicitarea CNSU, Cabinetul urmează să aprobe, în seara zilei de miercuri, 15 iulie, o Hotărâre de Guvern care va prelungi starea de alertă cu încă o lună de zile.

Premierul Orban a precizat, la începutul ședinței de Guvern, că din această HG vor lipsi prevederi legate de izolare și de carantină, întrucât aceste norme urmează a fi reglementate prin legea care se discută, miercuri, în Comisia Juridică din Senat și în plenul Senatului.

Nu vor fi restricții noi prin această HG, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare, a subliniat premierul.

Un detaliu interesant este că, în ședința de Guvern, proiectul referitor la prelungirea stării de alertă a fost prezentat de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, nu de ministrul de Interne, Marcel Vela, deși ministrul era și el prezent la ședință.

Comentarii