CNATCDU l-a lăsat fără titlu pe generalul Dumbravă, alături de mai mulți absolvenți ai Academiei SRI

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, prin vot, retragerea titlurilor de doctor obţinute de 16 persoane la Academia SRI, printre care generalul (r) Dumitru Dumbravă.

Share

Rl online 0 comentarii

19.03.2019 - 17:39

Decizia în cazul lui Dumitru Dumbravă a fost luată de Consiliul General al CNATDCU, cu 36 de voturi "pentru" din totalul de 51 de voturi.

Anterior, comisia de lucru a ajuns la concluzia că teza de doctorat a generalului Dumbravă este plagiată şi au recomandat retragerea titlului de doctor, scrie stiripesurse.ro.

Din comisia de lucru au făcut parte prof. univ. dr. Gheorghe Popescu, de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", prof. univ. dr. Sorin Pînzariu, de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", şi prof. univ. dr. Dănuţ Turcu, de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". 

Conform documentelor publicate pe site-ul CNATDCU, cei 16 sunt Romeo Oiță, Ana Maria Goleanu, Cătălin Ștefan Ibănescu, Florina T. Ștefănie (Vevera), Nae Gabriel Radu Cătălin, Ioan Șandru, Mihai Gogancea Vătășoiu (fost vicepreşedinte ANAF), Marius Sticlaru, Dumitru Dumbravă, Adela Loredana Popescu, Cezar Adrian Tolescu, Ana Maria Oprea (fiica lui Gabriel Oprea), Gabriel Naghi, Marius Alexandru Tudor, Sorin Gabriel Cozma și Ionel Goian.

La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI. Coordonator  i-a fost generalul de brigadă (r.) prof. univ. dr. Constantin Onișor, fostul director al Școlii Doctorale a ANIMV.

 Vezi aici raportul cu privire la titlul lui Dumbravă.

Comentarii