FOTO: Facebook

CNAIR anunță începerea lucrărilor pentru Varianta ocolitoare Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava, informează News.ro.

Share

Rl online 0 comentarii

25.09.2018 - 22:37

CNAIR, prin Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi, a emis, marţi, ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta ocolitoare Suceava.

Potrivit documentului, execuţia lucrărilor va începe la 1 octombrie 2018, iar perioada de finalizare este de 9 luni .

„Reamintim că ordinul de începere a lucrărilor la Centura Sucevei are ca bază un acord-cadru încheiat pe 24 august 2018 cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, reprezentată de SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL”, au transmis reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, contractul are o valoare de 61.265.774,05 lei, fără TVA.

Lucrările la centura Sucevei au fost întrerupte ca urmare a rezilierii contractelor în anul 2014, motivat de inactivitatea fostului constructor.

Construcţia şoselei de centură, cu o lungime totală de 13,2 km, a început în 2008 şi trebuia finalizată în 2012. Costurile au fost estimate iniţial la 67 de milioane de euro şi urmau să fie suportate integral din bugetul Ministerului Transporturilor.

Lucrările au fost blocate de guvern în 2012, fiind reluate ulterior. În primăvara anului 2015 a fost inaugurat un tronson de circa 5 kilometri, restul centurii fiind în continuare în lucru.

Comentarii