Clotilde Armand face plângere penală împotriva Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că va depune la parchet plângeri penale împotriva societăţii Romprest.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2020 - 21:01

Ea a acuză firma de salubrizare că aruncă gunoi pe străzile curăţate de altă firmă și spune că va înainta către Ministerul Mediului o plângere pentru ridicarea licenţei, precum şi faptul că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu firma respectivă.

„Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă. Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii", a scris edilul, joi, pe Facebook.

Clotilde Armand a menţionat că nu este "deloc impresionată de aceste practici" şi că va depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare.

„Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicare a licenţei pentru prestatorul şantajist. De asemenea, am început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Crăciun, eu le transmit că au ales foarte prost", a scris primarul Sectorului 1.

Armand și Romprest au intrat în conflict după ce primarul a acuzat facturarea unor servicii inexistente, iar compania – existența unor facturi neplătite de autoritatea locală.

Pe 17 decembrie, Romprest informa că organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei, după ce a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant.

Comentarii