4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCJ Constanța cumpără un stâlp de 366.000 de lei

CJ Constanța cumpără un stâlp de 366.000 de lei

Licitația a fost inițiată anul acesta pe 25 iulie, dar în primele 30 de zile nu a fost depusă nicio ofertă. S-a reluat, iar în luna octombrie apare un contract semnat între CJ Constanța și firma ce va construi stâlpul. Este vorba despre Nova Project & Konstruct Group SRL, cu sediul în comuna Cumpăna. Contractul apare pe site-ul de licitații electronice la categoria „Atribuiri directe“. Suma este de 305.750 lei fără TVA, adică 366.222,5 lei cu TVA inclusă.

 

„Poate deveni un punct de atracție“

 În documentația realizată de CJ Constanța se vorbește și despre oportunitatea realizării acestui stâlp: „Având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“.

CJ explică și cum trebuie să arate stâlpul. Acesta va fi realizat din oțel inoxidabil, din patru segmente demontabile, și va avea o înălțime cuprinsă între 35 și 40 de metri. Montarea se va face pe o fundație din beton armat, ce va fi prevăzută cu elemente de ancorare a stâlpului. Va fi prevăzut, în vârf, cu lumini de semnalizare și avertizare aeronautică și va avea troliu electric pentru ridicarea și coborârea drapelului. Trebuie să reziste la vânt care bate cu 120-130 km/oră și să susțină un drapel cu lungimea de 12 metri și lățimea de 10 metri. Constructorul stâlpului va veni și cu realizarea drapelului. CJC spune că acesta trebuie confecționat cu materiale din care se fabrică parașutele. Termenul de execuție a lucrărilor trebuie să fie de cel mult 30 de zile de la momentul ordinului de începere, iar garanția va fi de 24 de luni.

 

 Afacerea anului pentru firma câștigătoare

Evaluarea s-a făcut ținând cont de două criterii: prețul (40 de puncte) și experiența specialiștilor alocați (60 de puncte). Potrivit Ministerului de Finanțe, firma câștigătoare a avut în 2017 o cifră de afaceri de 272.176 lei și 3 angajați, reușind să facă un profit de 93.300 lei. În 2016 nu avea niciun angajat, dar o cifră de afaceri de 262.099 lei și un profit de 67.433 de lei. Construcția stâlpului reprezintă, așadar, mult mai mult decât întreaga cifră de afaceri înregistrată de firmă pe parcursul anului trecut.

 

Pavilionul Expozițional ‒ de la Uniunea Europeană la Nicușor Constantinescu

 Pavilionul Expozițional este o construcție imensă, amplasată ‒ cum spuneam ‒ la intrare în stațiunea Mamaia. Are o istorie tumultuoasă. Lucrările au început cu finanțare de la Uniunea Europeană, în 2004, și ar fi trebuit să coste 4 milioane de euro. După ce CJC a fost preluat de Nicușor Constantinescu, acesta a cerut o expertiză și a spus că lucrările sunt deficitare din punct de vedere al calității. Finanțarea europeană a fost stopată, iar în 2005 Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu i-au trântit, la propriu, ușa în față comisarului european Jonathan Scheele, care venise să vadă stadiul lucrărilor. Acestea au continuat cu bani de la CJC, ajungând să coste, în final, circa 10 milioane de euro. Noua conducere a CJC, instalată după 2016, a observat că imobilul nu are nici cadastru, nici asigurare de la pompieri, deși aici au avut loc expoziții, meciuri de box, sărbători are recoltei și chiar nunți. Printre cei care au făcut aici petrecerea de nuntă se numără deputatul PSD Radu Babuș, care a fost membru în Comisia de Control al SRI, dar și Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării. Aici funcționează, de anul trecut, și serviciile de permise și înmatriculări auto.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă