8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCirca 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei...

Circa 1.600 de pelerini continuă să aştepte la rând pentru moaştele Sfintei Parascheva

Raclele cu moaştele celor două sfinte sunt depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În prezent la rând se mai află aproximativ 1.600 de credincioşi, majoritatea aşteptând din cursul serii de duminică, zi în care a fost prăznuit hramul Cuvioasei Parascheva. Ei spun că dacă se închină la racla sfintei chiar de ziua acesteia vor avea “spor în casă”, “sănătate” şi “reuşite”.

Pelerinii au primit ceai cald pe parcursul nopţii trecute din partea voluntarilor, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la trei grade Celsius.

De pe 11 octombrie, de când a început oficial pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane, s-au închinat aproximativ 140.000 de credincioşi din ţară şi străinătate.

Anual, în preajma datei de 14 octombrie, când creştinii ortodocşi sărbătoresc hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul se transformă în unul dintre cele mai mari centre de pelerinaj din ţară.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă