Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciprian Ciucu: 10 August, Firea dispare din peisaj

Consilierul general Ciprian Ciucu, care este preşedinte interimar al PNL Sector 6, a anunţat, vineri, că pentru data de 10 august când este anunţat un nou protest în Bucureşti, primarul general Gabriela Firea şi-a delegat atribuţiile de ordine publică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2019 - 12:15

Acelaşi lucru s-a întâmplat la protestul de anul trecut din 10 august, iar Ciucu explică faptul că ”dacă şi Bădulescu alege să dispară ca măgarul în ceaţă”, atribuţiile ajung chiar la şeful Poliţiei Locale.

”10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris, vineri, pe Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu.

Acesta a postat pe Facebook şi dispoziţia primarului care prevede aceste delegări.

Potrivit documentului, în perioada 8 – 11 august, ”se deleagă atribuţiile doamnei Gabriela Firea, primar general al municipiului Bucureşti, privind obligaţia de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul paşnic şi civilizat al adunărilor publice domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general”.

”Atribuţiile de legată nu sunt limitate în exercitarea acestora. În cazul absenţei domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general, atribuţiile prevăzute la articolul 1 se deleagă domnului Resica Daniel Mihai, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control”, se mai arată în document.

Şi la protestul din 10 august 2018, soldat cu violenţe fără precedent, primarul general şi-a delegat atribuţiile viceprimarului Aurelian Bădulescu.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august 2018, la amplul protest antiguvernamental, când forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea Pieţei Victoria şi aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General. Ancheta privind violenţele nu a fost finalizată.

La un an, un nou protest este anunţat sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, în Piaţa Victoriei.

Comentarii