11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCioloş: Suntem, din păcate, aproape în situaţia Rusiei

Cioloş: Suntem, din păcate, aproape în situaţia Rusiei

„Considerăm că este o decizie injustă a BEC, în baza unei interpretări care e dusă la limita interpretării legii. Şi considerăm că e injustă pentru că am făcut toate demersurile legale pentru ca alianţa să fie înregistrată. Ambele partide au conduceri alese statutar, fiecare din cele două partide au notificat conform legii. din punctul nostru de vedere, atâta timp cât am înregistrat partidele conform legii şi partidele şi-au ales structurile de conducere pe baza statutului. (…) Asta dovedeşte că dl Liviu Dragnea, care e din ce în ce mai convins că nu va putea câştiga alegerile în mod normal şi legal, se foloseşte de toate tertipurile pentru a încerca să influenţeze rezultatul alegerilor şi decizia românilor având opţiuni de a alege. Suntem, din păcate, aproape în situaţia Rusiei, unde şeful suprem decide cu de la el putere cine are dreptul şi cine nu are dreptul”, a declarat Cioloş.

El a spus că USR şi PLUS au încredere în justiţie, că ICCJ va lua decizia justă, pentru că din punctul lor de vedere legea a fost respectată.

„Vom face tot ce ţine de noi pentru ca această alternativă politică să existe în continuare şi să fim pe listă la alegerile europarlamentare. Vom găsi formula prin care să putem să candidăm ambele partide”, a mai declarat Cioloş.

„Ştiaţi că dl Vadim Tudor, care e decedat de ani de zile, e preşedintele PRM în scris în registru?”, a mai precizat liderul PLUS.

„Mâine avem la Timişoara prevăzut un eveniment. Destinul ne aduce la Timişoara, oraş martir, care s-a scuturat de comunism înainte ca întreaga ţară să o facă. E momentul să ne scuturăm şi noi de dragnism şi de pesedism, prin vot. Vrem să găsim la Timişoara formula prin care să oferim alegătorilor posibilitatea să ne vozete”, a declarat de asemenea Dacian Cioloş.
 
Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă