Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine vrea să crească un câine este obligat să dispună de un teren de cel puțin 250 de metri pătrați

Câinii fără stăpân sunt o problemă în stațiunea balneară Techirghiol, iar pentru a o ameliora primăria de aici a hotărât să impună condiții stricte celor care vor să crească unul sau mai mulți câini.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2019 - 18:37

 „Nu puține au fost sesizările privind persoanele care au fost atacate și chiar mușcate de câinii care umblă liberi pe străzi. Am considerat și consider că această problemă trebuie să o rezolvăm împreună”, i-a anunțat primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, pe locuitori, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Astfel, la sfârșitul anului trecut a fost aprobată de Consiliul Local Techirghiol Hotărârea nr. 254, prin care sunt stabilite următoarele reguli: numărul câinilor este condiționat de suprafața de teren deținută, după cum urmează - pentru întreținerea unui câine este necesar să dețină teren cu o suprafață cuprinsă între 250 mp și 500 mp; pentru întreținerea a doi câini este necesar să dețină teren cu o suprafață cuprinsă între 500 mp și 750 mp; pentru întreținerea a trei câini este necesar să dețină teren cu o suprafață de peste 1.000 mp. „Consider că este obligația atât a Primăriei, dar și a locuitorilor să se implice în rezolvarea acestei probleme. Primăria a demarat deja demersurile privind concesionarea serviciului de ecarisaj. În ceea ce privește contribuția locuitorilor, se referă strict la faptul că nu trebuie să mai lase câinii liberi pe străzi, să îi castreze, să îi cipeze în vederea identificării și să semnaleze orice încercare de aducere a câinilor din alte localități pe raza orașului. Numai prin colaborare și înțelegere vom putea rezolva această problemă, iar copiii și locuitorii să se simtă în siguranță”, a mai spus primarul Soceanu.

 

Număr maxim și pentru alte animale și păsări

În Techirghiol există un regulament mai vechi pentru creșterea și deținerea animalelor care prevede clar care este numărul maxim de capete ce pot fi crescute într-o gospodărie.

Astfel, deținerea animalelor domestice și a păsărilor de curte este interzisă în zona 1 a orașului, chiar în centru, dar este permisă în celelalte trei. Există însă niște restricții, cum ar fi un număr maxim de 10 păsări în zona 2 și de 30 de capete în zona 3, unde oamenii pot avea și 5 capete de vite și 3 capete de porcine. Cea mai accesibilă zonă, 4, permite următoarele: bovine – 2 capete adulte plus 2 capete tineret; ovine – 15 capete; porcine – 5 capete; păsări – 150 capete. Toate acestea numai după obținerea tuturor autorizațiilor necesare. „Nerespectarea prevederilor regulamentului adoptat de Consiliul Local Techirghiol se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între: 1.000 și 5.000 lei pentru persoane fizice și 2.000 și 10.000 lei pentru persoane juridice”, a subliniat primarul Iulian Soceanu.

Comentarii

loading...