Foto: Mihai Diac

Cine sunt cei doi protestatari reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice

Cei doi protestatari reţinuţi sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea liniştii publice, Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai, urmează să ajungă, duminică după-amiază, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală cu propunerea de arestare preventivă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2018 - 17:30

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, au fost reţinuţi de către procurori sâmbătă noaptea. În cursul zilei de duminică, aceştia vor fi aduşi în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează Mediafax.

Faptele de care sunt acuzați ar fi fost săvârşite la mitingul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Ambii bărbaţi sunt din Capitală.

Cercetările în această cauză continuă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, 19 de persoane în legătură cu violenţele de la protestul de vineri, informează Poliţia Capitalei.

În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrarile realizate de mass media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a faptelor lor, mai arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, procurorii militari au primit, până la ora transmiterii ştirii, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenţi la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei.

Procurorii fac apel la participanţii protestului de vineri seară, care au fost răniţi sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Toţi cei care au fost răniţi sau au participat la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei şi care pot oferi informaţii importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitaţi la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti (strada George Georgescu, nr. 2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le deţin.

Comentarii