5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCine sunt cei doi protestatari reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice

Cine sunt cei doi protestatari reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, au fost reţinuţi de către procurori sâmbătă noaptea. În cursul zilei de duminică, aceştia vor fi aduşi în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează Mediafax.

Faptele de care sunt acuzați ar fi fost săvârşite la mitingul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Ambii bărbaţi sunt din Capitală.

Cercetările în această cauză continuă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, 19 de persoane în legătură cu violenţele de la protestul de vineri, informează Poliţia Capitalei.

În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrarile realizate de mass media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a faptelor lor, mai arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, procurorii militari au primit, până la ora transmiterii ştirii, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenţi la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei.

Procurorii fac apel la participanţii protestului de vineri seară, care au fost răniţi sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Toţi cei care au fost răniţi sau au participat la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei şi care pot oferi informaţii importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitaţi la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti (strada George Georgescu, nr. 2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le deţin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă