Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine nu a avut viză de flotant până pe 4 septembrie poate vota doar unde are domiciliul

Biroul Electoral Central a anunțat că persoanele care nu și-au făcut viza de flotant până vinerea trecută nu pot vota la alegerile locale decât în localitatea unde-și au domiciliul.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2020 - 15:12

„Alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie 2020, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă.”, se arată în documentul Biroului Electoral Central.

BEC a anunțat că persoanele care nu se pot deplasa la secțiile de votare în duminica alegerilor locale pot solicita să voteze cu ajutorul urnei mobile, pe baza unei solicitări scrise ce trebuie depusă în preziua votului, 26 septembrie, în intervalul orar 18.00 – 20.00.

Cetățenii cu drept de vot care sunt internați în spitale și cămine de asistență socială pot solicita exercitarea votului cu ajutorul urnei mobile numai dacă au domiciliul sau reședința în localitatea unde este amplasată unitatea respectivă, ori în același sector, în cazul municipiului București.

Comentarii