Foto: Mihai Diac

Cinci străini au încercat să iasă ilegal din România

Cinci cetăţeni originari din Irak şi Tunisia au încercat să iasă ilegal din România, spre Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.12.2019 - 15:17

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au identificat în localitatea Oar, la circa 500 metri de granița cu Ungaria, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontieră, a informat un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră a României.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, în vârstă de 20, respectiv 31 ani, care solicitaseră azil în România.

Cei doi tunisieni au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare (judeţul Timiş) au observat, în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Cenad, trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Cele trei persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 33 si 63 de ani.

Cei trei irakieni au declarat că ar fi vrut să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Comentarii