Sursa foto: Facebook

Cîmpeanu spune că sunt universități care vor prezență fizică în semestrul al doilea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt universităţi care vor să înceapă semestrul al doilea cu prezenţă fizică alternativă a studenţilor, însă problema cea mare este în căminele studenţeşti.

Share

Romania libera 0 comentarii

15.02.2021 - 22:27

„Studenţii au voie să meargă la universităţi, dar decizia aparţine fiecărei universităţi. Să îşi întrebe conducerile universităţilor lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am o oarecare experienţă de rector, pot să vă spun că problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat...”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Ministrul a explicat că sunt multe universităţi care doresc să introducă prezenţa fizică a studenţilor, în mod alternativ. Universităţile pot organiza partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin, susține Cîmpeanu.

Comentarii