Foto: Inquam Photos

Chiar dacă ne vaccinăm, mai purtăm masca încă doi ani, avertizează managerul de la "Matei Balș"

Chiar dacă ne vaccinăm anti - Covid, vom mai purta masca sanitară încă doi ani, avertizează profesorul Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balș".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2021 - 11:49

Chiar dacă ne vaccinăm anti - Covid, vom mai purta masca sanitară încă doi ani, a declarat, duminică, profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balș".

"Până în 2023", a fost răspunsul profesorului Streinu Cercel, când a fost întrebat de un jurnalist cât timp trebuie să mai purtăm masca, după ce ne vaccinăm anti - Covid.

Profesorul Cercel a comparat pandemia de coronavirus cu o cometă, ale cărei urmări vor fi vizibile încă mulți ani de acum înainte.

Adrian Streinu Cercel a precizat că "acest vaccin ne protejează pe dinăuntru", nu și la exterior, ceea ce înseamnă că o persoană care s-a vaccinat nu va mai fi afectată de coronavirus dar ar putea lua și transmite acest virus către alte persoane, care n-au fost vaccinate.

"Până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri", a explicat profesorul Streinu Cercel.

Comentarii