Marea Britanie a părăsit deja Uniunea Europeană.

Cetățenii UE vor călători în Marea Britanie doar pe baza pașaportului

Marea Britanie va permite accesul cetățenilor UE numai pe baza pașaportului, începând cu octombrie 2021.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

08.10.2020 - 21:27

Guvernul Regatului Unit a anunțat joi că începând din octombrie anul viitor intrarea călătorilor din Uniunea Europeană pe teritoriul acestei său se va face doar cu acest tip de document.

Nouă cerință va fi valabilă și pentru călătorii veniți din Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein, țări non-membre ale UE, indică documentul 'The Border Operating Model', publicat în luna iulie și actualizat joi de guvernul de la Londra.

''Atunci când se va încheia perioada de tranziție, vom avea controlul frontierelor noastre și vom introduce noul nostru sistem de imigrație pe baza de puncte, mai ferm și mai corect. Abordarea noastră clară și corectă va trata în mod egal oameni din orice parte a lumii. Retragerea graduală a folosirii cărților de identitate la frontieră, care sunt unele dintre documentele cel mai puțin sigure, este o etapă importantă în a ne face mai sigure frontierele'', a explicat ministrul britanic de interne Priti Patel, potrivit site-ului guvernului britanic www.gov.uk.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, dar se află într-o perioada de tranziție în vigoare până finalul anului.

Comentarii