15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCercetări pentru omor din culpă, în cazul pacientei arse

Cercetări pentru omor din culpă, în cazul pacientei arse

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din Bucureşti, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media. Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situaţie”, precizează sursa citată.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti a anunţat că a demarat o anchetă administrativă după ce o pacientă a suferit arsuri în timp ce se afla pe masa de operaţie, iar ulterior a decedat.

Potrivit unui comunicat al spitalului, pe 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

“Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului. În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept”, se preciza în comunicatul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Aceeaşi sursă informează că, în paralel, se efectuează o verificare şi de către Ministerul Sănătăţii, spitalul punând la dispoziţie toate documentele obţinute în cercetarea administrativă.

Cazul a fost semnalat public de deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit căruia chirurgul Mircea Beuran ar fi folosit “greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi la contactul cu electrocauterul pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc”.

Medicul Beuran a declarat sâmbătă că el nu a făcut parte din echipa care a operat-o pe pacientă şi că acest lucru poate fi dovedit cu camerele video de la intrarea în spital, din blocul operator şi cu protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă