15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCel mai puternic cutremur din acest an, astă-noapte

Cel mai puternic cutremur din acest an, astă-noapte

Cutremurul cu magnitudinea de 5.0 s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 01:04, ora României. Seismul s-a produs la o adâncime de 22 km, în zona seismică Galați.

„În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALATI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 22km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km NV de Galati, 80km NV de Braila, 86km SE de Bacau, 141km S de Iasi, 147km E de Brasov, 154km NE de Ploiesti, 163km SV de Chisinau, 194km NE de Bucuresti, 197km SV de Tiraspol, 211km NV de Constanta”, au trasmis reprezentanții Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit mai multor internauți, seismul s-a simțit puternic și în județul Constanța, vreme de câteva secunde bune.

Constantin Ionescu, director INCDFP, transmite că este firesc ca astfel de cutremure să aibă loc și că nu este un motiv pentru care ar trebui să fim speriați.

Specialistul spune că nu există o activitate seismică puternică acum și că nu ar trebui să ne gândim că va urma un altul, la scurt timp.

”Nu a fost nici măcar o replică, nici una de două grade. La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure, de peste 5 grade, de regulă au 3-4 grade. Nu trebuie să ne speriem că după acest cutremur urmează unul mai mare, nu există o activitate.”, a spus Constantin Ionescu, director INCDFP.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs mai multe cutremure de pământ, cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter, unul produs în seara de 18 aprilie (3,7 grade pe scara Richter) și celălalt pe 12 aprilie, cu magnitudinea de 4,3 grade.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă