Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel mai puternic cutremur din acest an, astă-noapte

Un cutremur puternic s-a produs, noaptea trecută în zona județului Galați. Este seismul care s-a resimțit cel mai mult, în ultima perioadă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2020 - 10:48

Cutremurul cu magnitudinea de 5.0 s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 01:04, ora României. Seismul s-a produs la o adâncime de 22 km, în zona seismică Galați.

„În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, GALATI un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 22km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km NV de Galati, 80km NV de Braila, 86km SE de Bacau, 141km S de Iasi, 147km E de Brasov, 154km NE de Ploiesti, 163km SV de Chisinau, 194km NE de Bucuresti, 197km SV de Tiraspol, 211km NV de Constanta”, au trasmis reprezentanții Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit mai multor internauți, seismul s-a simțit puternic și în județul Constanța, vreme de câteva secunde bune.

Constantin Ionescu, director INCDFP, transmite că este firesc ca astfel de cutremure să aibă loc și că nu este un motiv pentru care ar trebui să fim speriați.

Specialistul spune că nu există o activitate seismică puternică acum și că nu ar trebui să ne gândim că va urma un altul, la scurt timp.

”Nu a fost nici măcar o replică, nici una de două grade. La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure, de peste 5 grade, de regulă au 3-4 grade. Nu trebuie să ne speriem că după acest cutremur urmează unul mai mare, nu există o activitate.”, a spus Constantin Ionescu, director INCDFP.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs mai multe cutremure de pământ, cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter, unul produs în seara de 18 aprilie (3,7 grade pe scara Richter) și celălalt pe 12 aprilie, cu magnitudinea de 4,3 grade.

Comentarii

loading...