10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCe măsuri radicale pentru amenințarea coronavirus urmează

Ce măsuri radicale pentru amenințarea coronavirus urmează

Nu va fi însă ultima măsură de prevenire a extinderii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declarat, pentru “România liberă”, că secretarul de stat Raed Arafat dorește înăsprirea măsurilor, următorul pas fiind închiderea temporară (pentru chiar două săptămâni) a tuturor instituțiilor publice (excepție făcând, evident, instituțiile care intervin în cazuri de urgență).

Primăriile și instituțiile subordonate acestora ar urma să-și suspende programul de lucru cu publicul.

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis Poliției Locale să-și trimită agenții în unitățile de alimentație publică, pentru a lua date legate de numărul persoanelor care au intrat în local și despre organizarea unor evenimente cu mulți participanți.

Gabriela Firea ar putea obliga restaurantele, barurile, pub-urile, teatrele particulare și cluburile din Centrul Capitalei să-și limiteze numărul de clienți, sub 50 sau chiar 30, au menționat, pentru “România liberă“, surse din cadrul Primăriei Municipiului București.

După închiderea școlilor, liceelor și grădinițelor, marile universități de stat și particulare din Capitală ar urma să-și suspende, de asemenea, cursurile.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

De asemenea, nu vor mai fi organizate simulările pentru examenele naționale, în această perioadă.

Potrivit informațiilor obținute de “România liberă”, ministrul Monica Anisie și inspectorii școlari generali au considerat că nu este necesară măsura de suspendare a cursurilor în toate unitățile de învățământ, dar totuși secretarul de stat din MAI Raed Arafat a insistat pentru luarea acestei decizii.

“Suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Din informațiile noastre, conducerea și sindicaliștii Metrorex poartă discuții cu CNSSU, privind închiderea metroului, reprezentanții companiei fiind împotriva acestei măsuri.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă