7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCe-i în Gușă și-n căpușă! Marius Ghilezan zguduie lumea afacerilor din România

Ce-i în Gușă și-n căpușă! Marius Ghilezan zguduie lumea afacerilor din România

 

Iată principalele afirmații ale jurnalistului Marius Ghilezan și a gazdei emisiunii postului de Radio Gold FM, Cosmin Gușă :

–       M.G. : EPPO, care este parchetul european, condus de Laura Codruța Kovesi și-a intrat în pâine de ieri [1 iunie 2021]. Nu are bani de investigații, iar 5 țări nu acceptă investigațiile EPPO : Danemarca, Ungaria, Cehia, Spania și Polonia [n.r. Suedia și Marea Britanie au refuzat să adere la EPPO de la bun început].

–       Tabloul este foarte simplu, nu o să-și dea Franța, prin serviciile secrete în gât marii antreprenori care și ei au bani prin Comisia Europeană, prin granturile acordate.

–       Ținta este România și Bulgaria, toate sursele noastre este că acolo va ținti.

–       Crin [Bologa, șeful DNA] a ieșit cam veștejit  că nu are instalație de ascultare a Whatsapp-ului și că trebuie să elibereze jumătate din clădire pentru procurorii EPPO.

–       De fapt procurorilor noștri români nu le convine actuala situație, SRI ar fi livrat ascultări pentru doar 11 dosare când ajungeam la 700 – 800 pe an pe vremea Binomului.

–       Unii oameni de afaceri români vor fi în continuare deferiți justiției, alții vor fi salvați”

–       Cei care au trecut prin Rahova și la Jilava au avut binevoitori care le-au propus ”înjumătățirea conturilor” pentru libertatea lor, unul dintre ei este Marian Iancu [Rafo] care nu are să dea bani și a refuzat

–       Vrei să scapi de dosar dai jumătate din bani

–       Firmele de PR conform unui fost șef SIE au fost preluate de SRI

–       Teoria mea era că ea [Laura Codruța Kovesi] va candida la președinție în locul lui Dacian Cioloș

–       E o ticăloșie [n.r. ca românca Kovesi ] să se asmută pe România

–       C.G. Mie mi-a mărturisit Dan Adamescu, cu care am fost prieten, vechi, nu-i cunosc copii… el mi-a mărturisit că i s-a propus același lucru. Umbla zvonul că era depozitarul a 400 de milioane de euro făcuți din afaceri depozitați în bănci și cineva s-a prezentat la el în pușcărie, de unde a început calvarul lui de fapt cu această propunere de înjumătățire, de unde a început de fapt acel calvar cu bolile, cu lipsa de asistență medicală, cu presiunile de tip psihologic la adresa lui. (închid paranteza) Dar mi-am adus aminte de Dan Adamescu.

–       M.G. Și un fost prim ministru, este vorba de Victor Ponta, transmitea semnale în fiecare emisiune, înregistrările de la B1 tv, Realitatea și de la Antena sunt martore. El mergea din când în când și transmitea un singur mesaj : ” Cineva din România nu știe să piardă!”. Acel adresant era Dan Adamescu. [n.r. la unison: Cosmin Gușă și Marius Ghilezan]

–       De fapt Viena Insurance [n.r. Group] vroia să ia compania lui Astra care nu colchăia de cash-uri dar ce le făcea cu ochiul austriecilor era cota de 28% din piață

–       C.G. Era pe primul loc ca și cotă de piață, Astra Asigurări, în acea vreme. Este un exemplu de  hold dup ca în vestul sălbatic, un exemplu de cum au fost executate, atât afacerile lui Dan Adamescu cât și el ca persoană. Eu nu zic că Dan Adamescu era foarte sănătos nici atât de bolnav ca el să se fi soldat cu acest deces ulterior.

–       M.G.  …ticăloșia procurorilor este că ei însumează toată suma (ținând cont că banii se duc și pe utilaje și investiții )
–       Pentru că nu au putut să controleze puterile executive, Puterea Centrală, au creat această luptă anticorupție ca să poată să scarmene și să țină sub control întreaga societate

–       Ce poate să fie mai important într-o societate decât capitalul autohton

–       Capitalul străin este volatil

 

–  Mâine se poate muta în Armenia sau Azerbaidjan sau în Ucraina dacă găsesc o forță de muncă mai calificată sau mai ieftină

–       Actualii liberali, îmi pare rău să spun, nu mai merg după principiul Brătienilor ,,prin noi înșine” Cred că aurul acestei țări este ținut în munți…mii de miliarde de euro…noi nu-i putem extrage din cauza presiunilor străine și următorul mare container este forța de muncă românească

–       Sunt 4 milioane de români care muncesc la un sfert din prețurile pe care sunt plătiți occidentalii pe aceeași meserie

–       Cotizăm de 16 ani la Uniunea Europeană prin aceste daruri făcute Occidentului

–       Aici mi-e ciudă pe politicienii români că nu pot să se ducă și ei la Bruxelles și să spună stop

–       Dacă cele 460.000 de companii românești dintre care 320.000 funcționale asigură în PIB-ul României mai mult decât cele câteva mii de multinaționale arată că acest capital românesc întreține focul capitalismului în România. Aceste companii ar trebui ajutate nu puse la podea.

–       Nu o să o vezi pe Codruța Kovesi pe cai mari împotriva unui CEO de multinaționale

–       C.G. Nu am văzut-o în exercițiul activității ei, a belit oamenii de afaceri români, cu mulți dintre ei a stat la masă, a și cântat

–       Lupta dintre Orban și Câțu în PNL: am ghicit că tu [Marius Ghilezan] ai o părere mai bună despre Ludovic Orban în fruntea PNL decât Câțu. Aș vrea să le descrii cum crezi că se va desfășura lupta internă din PNL în aceste 4 luni?

M.G. E dreptul meu să am simpatii, prefigurez meciul dintre Orban și Câțu cu UTA și Timișoara…care iese cu bătaia. Orban este cu emoția și Câțu este cu banii. Alina Gorghiu este artizanul urcușului lui Câțu prin soțul său, Isar. Ei au banii. Am fost printre primii 600 în 1990 din membrii PNL. Sunt tradiționalist și normal că țin cu Orban. Emoția poate să dureze maxim 2 luni. Sunt 5000 de delegați la Congres din luna iulie. Acești delegați, fiecare dintre cei 5000, nici PSD nu are, au slăbiciunile lor pe care le poate rezolva echipa Isar pe loc (stă cu ștampila la el). Prezidențiabilul Orban este o greșeală imensă. Îți trebuie 3 servicii din 6. El trebuia să rămână cu bucătăria partidului.

– Klaus Iohannis după un an jumătate intră într-un vid de putere.

– Dacă aș fi un analist independent aș vedea victoria numai la picarea la moțiunea de cenzură pusă la cale de PSD.

– Câțu i-a făcut pe mulți, pe Rareș Bogdan

C.G. Pe Robert Sigartău. Eu am văzut în poza generală de grup foarte mulți oameni care nu sunt mulțumiți de Câțu. Începând cu acel Hubert de la Ilfov ….chiar și până Alina Ghioirghiu ….dacă o cheamă Coldea la raport și ea și Isar renunță la Câțu… și chiar și până la atât de curajosul Emil Boc cu Daniel Buda la pachet care fac parte din orbita lui Coldea, care s-au dus lângă Câțu ca să acopere efectul Tișe. E Tișe era atât de anti – Orban și atât de autentic încât putea să trezească emoția în partid împotriva lui Orban. Rareș este mult superior lui Câțu. Văd agregări de organizații care la limită pot să reziste și la bani. [n.r. în favoarea lui Orban]

Dacă unul ca și Coldea îl susțin va depinde și de jocul extern, consumat în luna iunie (G7. NATO) . Dacă retragerea americanilor devine validă în septembrie…doar americanii îl susțin pe Câțu.

M.G. Cine i-a plătit [n.r. lui Câțu]  școala în America? Are goluri în CV-uri de 4 ani

C.G. Nouă ani în Statele Unite.

M.G. Sunt 300.000 de dolari. Atâta e școala. De unde ai banii ăștia? Se vede că este foarte vulnerabil. I-am recomendat ore de logopedie.

Laura Codruța Kovesi făcea din 2008-2009 lecții de comunicare cu profesioniști. A fost învățată cum să nu mai apară cu paharul în gură, cu țigara, cum să facă inflexiuni de voce să fie mai gravă. Ea era o păpușă până atunci, deci contează foarte mult comunicarea. Boala pe care o avea Câțu – scurta cuvintele, nu mai pronunța ultima silabă.

C.G. exact ca Mesi. Era căpitanul echipei [Câțu] un foarte bun fotbalist.

M.G. Câțu a evoluat chiar dacă pe scaunul lui îl găsești pe Lucian Isar sau pe Dan Vâlceanu …care a venit de la PSD și ăla conduce acuma în locul lui Cîțu.

C.G. La PSD, new entry Mircea Geoană, Dâncu ne spune că nu ar fi asimilabil din punct de vedere al candidaturii pentru că nu și-a decontat trecutul. Cum vezi situația sub o aparentă letargie pentru prezidențiabilitate.
 
M.G. Visul lui Ion Iliescu cu opoziție constructivă este valabilă acum. Marcel Ciolacu are 10 procente sub încrederea în partid. Misiunea lui este să țină partidul până în 28 august când s-au înțeles astrele să-i dea drumul lui Dragnea.

– E greu de crezut că Mircea Geoană va putea sa capitalizase încrederea baronilor locali. E foarte greu să dea președintele PSD-ul. Are nevoie de 12 -14 procente în plus, cineva agreat și de AUR. Ion Aurel Pop ar putea fi acela. Are o cotă mult mai mare de încredere mai ales în Ardeal care se zice că dă președintele.

C.G. Fost strateg al lui Geoană în 2009, suntem dependent de Rizea? Geoană îl tot tolera.

– Este o ambiție a lui Florentin Pandele de a-și face nevasta președinte. Cum vezi asta?

M.G. Trebuie să-și facă deconturile cu Marcel Ciolacu care a vândut-o ca la Obor prin retragerea lui Negoiță.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă