15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCazul Timişoara, anchetat cu ajutorul unităților MApN

Cazul Timişoara, anchetat cu ajutorul unităților MApN

, când trei persoane au decedat, iar alte câteva zeci au ajuns la spital în urma dezinsecţiei efectuate într-un bloc.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din MApN, vor acţiona cu echipamente performante pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului, precum şi pentru verificarea plenitudinii operaţiunilor de decontaminare desfăşurate până în prezent.

Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităţilor competente în vederea finalizării anchetei.

Intervenţia echipei SIBCRA la Timişoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului Apărării Naţionale de şeful Poliţiei Române.

Un număr de 44 de persoane mai sunt internate în unităţi spitaliceşti din Timişoara în urma incidentului din blocul de locuinţe, toate fiind în stare stabilă hemodinamic, fără agravare.

Ministerul Sănătăţii a dispus ca DSP Timiş să determine gradul de poluare şi radioactivitate al aerului în imobilele unde s-a folosit pentru dezinsecţie Delicia-Gastoxin.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patronul firmei de deratizare din municipiul Timişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ambele în concurs real.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă