19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCazul Sorina. Tribunalul Olt a amânat judecarea apelului făcut de procurorul general

Cazul Sorina. Tribunalul Olt a amânat judecarea apelului făcut de procurorul general

Potrivit soluţiei pe scurt, postată pe portalul instanţei, la termenul din 27 august cauza a fost amânată pentru 10 septembrie “pentru lipsă de procedură nelegal îndeplinită”.

Aceasta a fost a doua amânare a cauzei, după ce la termenul din 13 august instanţa a decis să acorde termen pe 27 august, tot pentru “procedură nelegal îndeplinită”.

Pe 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soţii Săcărin.

Pe 30 iulie, procurorul general a făcut apel la decizia Judecătoriei Slatina în cauza menţionată.

La câteva zile după soluţia dată de Judecătoria Slatina, Sorina, împreună cu părinţii adoptivi, a plecat din România.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Slatina după ce competenţa soluţionării cauzei a fost declinată către această instanţă, pe 10 iulie, de magistraţii de la Tribunalul Olt, unde a fost strămutat prin decizie a Curţii de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova hotărâse, pe 2 iulie, strămutarea de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicita ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi. Aceeaşi instanţă a decis, pe 11 iulie, să respingă cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă