Cazul de sclavie de la Berevoeşti: Şase persoane, condamnate

Şase persoane, între care patru bărbaţi şi două femei, judecate în cazul sclaviei de la Berevoieşti, judeţul Argeş, au fost condamnate definitiv la pedepse cuprinse între 4 şi 10 ani.

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 19:07

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au pus în aplicare, joi, şase mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în cazul a patru bărbaţi şi două femei din comuna Berevoeşti, scrie Mediafax.

Cei şase au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani pentru infracţiunea de trafic de persoane.

Cei în cauză vor fi înacarceraţi, acesta fiind al doilea lot de persoane condamnate definitiv în cazul sclaviei de la Berevoeşti.

În septembrie 2017, alte cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni.

În localitatea argeşeană Berevoeşti, anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Comentarii