9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCazul de sclavie de la Berevoeşti: Şase persoane, condamnate

Cazul de sclavie de la Berevoeşti: Şase persoane, condamnate

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au pus în aplicare, joi, şase mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în cazul a patru bărbaţi şi două femei din comuna Berevoeşti, scrie Mediafax.

Cei şase au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani pentru infracţiunea de trafic de persoane.

Cei în cauză vor fi înacarceraţi, acesta fiind al doilea lot de persoane condamnate definitiv în cazul sclaviei de la Berevoeşti.

În septembrie 2017, alte cinci persoane au fost condamnate la închisoare cu executare în dosarul privind cazurile de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, pedepsele fiind cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni.

În localitatea argeşeană Berevoeşti, anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă