4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCaz incredibil la Chișinău. Ce a pățit un fost înalt oficial ucrainean

Caz incredibil la Chișinău. Ce a pățit un fost înalt oficial ucrainean

Incidentul s-a produs în weekend, în centrul Chișinăului. Judecătorul s-a refugiat în Republica Moldova în urmă cu cinci ani și a solicitat azil politic. El este acuzat de autoritățile din Ucraina de luare de mită.

Președintele Maia Sandu susține că este inadmisibil ca oamenii să dispară de pe stradă și solicită ajutorul Ministerului de Interne și al serviciilor secrete.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Au apărut și primele imagini cu judecătorul răpit

Prima fotografie cu judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus după ce a fost răpit din curtea unui bloc de locuit a fost făcută publică pe rețelele de socializare.

În fotografia publicată vedem că Ceaus are un ochi vânăt, iar o mână îi este bandajată, transmite stiri.md

Deocamdată nu se cunoaște cine a făcut publică această poză.

Socialistul Bogdan Țîrdea a distribuit poza pe canalul său de Telegram menționând: “Poza cu Ceaus a apărut pe internet. Vedeți singuri ce e cu el…”, a comentat Țîrdea.

Avocatul judecătorului, Iulian Balan, nu a putut confirma pentru Unimedia dacă în imagini este clientul său, însă a spus că „seamănă foarte mult cu Nicolae Ceaus”.

Avocatul lui Ceaus a declarat că nu a primit semnale, din ultimele 48 de ore, de la dispariția judecătorului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă