11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCăutarea directorului APIA Cluj, încheiată, deşi acesta nu a fost găsit

Căutarea directorului APIA Cluj, încheiată, deşi acesta nu a fost găsit

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de ISU Cluj, în ultimele zece zile de căutări au fost verificate toate informaţiile şi indiciile care ar fi putut duce la găsirea persoanei dispărute.

„A fost făcut tot ceea ce omeneşte a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informaţie sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute. Misiunea s-a anunţat de la început a fi una dificilă şi a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut şă rezulte o suprafaţă foarte mare pe care au trebuit întinse acţiunile de căutări. Lacul Beliş-Fîntănele este cel mai întins din judeţul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depăşesc 40 de metri. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc şi dificultăţile întâmpinate de scafandrii Forţelor Navale şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo”, se arată în comunicat.

Potrivit surse citate, lacul Beliş-Fîntânele are adâncimi care variază subit şi peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40 de metri, sunt diverse resturi materiale în mediul subacvatic (buşteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului), dar şi straturi variabile de nămol pe fundul lacului.

Pentru găsirea unui bărbat din Cluj-Napoca, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliş, judeţul Cluj, după ce acesta a căzut dintr-o barcă, surse judiciare susţinând că este vorba despre şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, au intervenit zeci de pompieri şi scafandri.

Pe lângă pompierii prezenţi în fiecare zi, au intervenit forţe ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo, precum scafandri din cadrul Forţelor Navale Române.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliş-Fântânele, a fost mărit, în ultimele patru zile, prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj şi ISU Mureş, precum şi 13 mijloace tehnice şi autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenţia rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă