Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Câte dosare a avut pe masă fiecare magistrat al Curții de Apel București, în 2018

Curtea de Apel Bucureşti s-a situat, în 2018, în fruntea listei pe ţară în ceea ce priveşte încărcătura de dosare pe fiecare judecător, se arată în raportul de activitate, unde se precizează că fiecare magistrat a avut 753 de dosare, media la nivel naţional fiind de 699 de cauze.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2019 - 14:52

„În anul 2018, aproape un sfert din actul de justiţie la nivel naţional a fost înfăptuit de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate acesteia. În condiţiile unui volum de muncă de trei ori mai mare decât media la nivel naţional, operativitatea în soluţionarea cauzelor la secţiile Curţii şi la nivelul instanţelor arondate a crescut, iar stocul de dosare a scăzut cu peste 5500”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea de Apel Bucureşti, în care se prezintă raportul de activitate pe 2018 al instanţei.

Curtea de Apel Bucureşti a acoperit, astfel, 23,42 % din volumul de activitate la nivel naţional, adică 681.191 dosare, volum de activitate aflat în creştere prin raportare la anul precedent.

„Corelativ cu creşterea volumului de activitate, a crescut şi procentul de complexitate aferent cauzelor. Astfel, în 2018, complexitatea cauzelor instrumentate de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate a fost de 26,78% din complexitatea cauzelor la nivel naţional, în creştere faţă de indicatorul înregistrat în anul precedent. Din acest punct de vedere Curtea de Apel Bucureşti ocupă primul loc la nivel naţional, media încărcăturii / judecător din prisma punctelor de complexitate fiind în anul 2018, de 7.611 puncte, peste media altor instanţe din ţară. Un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a fost încărcat în anul 2018, în medie, cu 9.372 puncte de complexitate, peste media celor 15 curţi de apel din ţară şi dublu faţă de o altă instanţă de acelaşi grad”, se mai precizează în sursa citată.

Şi în ceea ce priveşte încărcătura cu dosare per judecător, Curtea de Apel Bucureşti s-a situat, în 2018, între primele poziţii, arată reprezentanţii instanţei.

„Încărcătura la nivelul instanţei a fost de 753 cauze/judecător, peste media la nivel naţional care a fost de 699 cauze/judecător. Ca în fiecare an, şi instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti s-au aflat între primele poziţii la nivel naţional, în ceea ce priveşte încărcătura/judecător. Astfel în 2018, Tribunalul Ilfov şi instanţele sale arondate au ocupat primul loc la nivel naţional din punct de vedere al încărcăturii cu dosare în raport de numărul de judecători din schemă (1.090 dosare/judecător), fiind urmat la diferenţă mică de Tribunalul Giurgiu şi instanţele arondate (855 dosare/judecător), ambele depăşind cu mult media la nivel naţional (739 dosare/judecător)”, se mai explică în comunicat.

Judecătoriile din raza Curţii de Apel Bucureşti ( Cornetu, Olteniţa, Bolintin Vale) s-au menţinut şi ele în fruntea listei referitoare la încărcătura cu dosare/judecător. Astfel, Judecătoria Cornetu a avut, în 2018, o încărcătură de 5 ori mai mare faţă de anul precedent, respectiv 1466 de dosare/judecător, fiind cea mai încărcată judecătorie la nivel naţional.

„Cu privire la numărul de dosare nou intrate, secţiile Curţii de Apel Bucureşti au înregistrat o creştere cu 9,45%, cu precădere în materia civilă (cu 34,46%), dar şi în materia litigiilor de muncă şi asigurări sociale (cu 29,73%). În ceea ce priveşte activitatea tribunalelor, este de remarcat în mod deosebit activitatea Tribunalului Ilfov, care, deşi s-a confruntat şi în anul 2018 cu o schemă insuficientă de personal şi cu cea mai mare încărcătură de dosare/judecător la nivel naţional, a obţinut cea mai mare creştere a indicelui de operativitate, cu 5,17 procente mai mult faţă de anul anterior”, precizează reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, în 2018, o scădere a stocului de dosare, cu peste 3.000 de cauze, în condiţiile în care fluctuaţia judecătorilor a fost ridicată, iar numărul posturilor libere de judecător şi de personal auxiliar „a fost o dificultate greu de depăşit şi de gestionat”.

„În activitatea celor 21 de judecătorii s-a evidenţiat procentul de operativitate obţinut în anul 2018 de către Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, respectiv 96,67%, iar acesta constituie un element care denotă responsabilitatea cu care atât conducerea acestei judecătorii, dar şi întregul personal, fie judecătoresc, fie auxiliar, au desfăşurat activitatea şi în anul care a trecut”, se mai menţionează în comunicat.

Curtea de Apel Bucureşti a avut, vineri, evenimentul de prezentare a raportului de activitate pe 2018, la eveniment participând preşedintele CSM, Lia Savonea, membrii CSM Nicoleta Tînţ şi Gabriela Baltag, şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, Gheorghe Florea, preşedintele UNBR.

Comentarii