11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCarmen Iohannis, aşteptată la Parchetul General pentru a fi audiată

Carmen Iohannis, aşteptată la Parchetul General pentru a fi audiată

Carmen Iohannis a fost chemată la Parchet ca urmare a plangerii penale formulate de Lumea Justiţiei împotriva soţilor Iohannis şi a notarului Radu Gabriel Bucşa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidenţial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 şi în strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Soţia şefului statului a fost iniţial chemată la audieri în 15 noiembrie, însă nu a putut da curs invitaţiei, pentru că îl însoţea pe preşedinte în vizită în Marea Britanie.

“Eu ştiu foarte bine ce am făcut şi la primărie, şi înainte de primărie, şi la Preşedinţie, şi poate este important şi pentru români să ştie şi de la mine, să afle şi din gura mea, eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau o faptă penală, lucru care este la fel de adevărat şi pentru soţia mea Carmen”, spunea atunci preşedintele Iohannis. Întrebat dacă soţia sa va merge la audiere în 15 noiembrie, Iohannis declara: “Nu va merge pentru că ne vom afla în vizită de stat în Londra”.

În 22 noiembrie şeful statului a fost din nou întrebat dacă soţia sa se va prezenta la audieri la Parchetul General, replica sa fiind: “Nu există deocamdată temei pentru astfel de discuţii”.

Lumea Justiţiei susţine că soţii Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro obţinută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziţiona alte imobile, în condiţiile în care  Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credinţă, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar şi actele de moştenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 euro au fost folosiţ pentru achiziţionarea altor trei imobile, respectiv casele din str. Someşului nr. 13, str. Măgura nr. 9 şi str. Măgura nr. 11, la rândul lor închiriate, susţine Lumea justiţiei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă