Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile

Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2019 - 10:53

Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

În urma discuțiilor cu autoritățile locale s-a stabilit ca până marți să fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor astfel încât, în cel mai scurt timp, să se asigure măsuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Județean Maramureș.

Ministrul de interne a fost informat de către cetățenii din localitate că pompierii au fost toată noaptea de miercuri spre joi alături de populație în teren și astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind înregistrate pierderi de vieți omenești sau animale.

Cu ocazia vizitei în județul Maramureș, ministrul Carmen Dan se va deplasa și în localitatea Șomcuta Mare, unde urmează să fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență prin operaționalizarea capacității de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori.

În ultimele zile, MAI a avut pregătiți peste 5000 de oameni pentru intervențiile în teren în sprijinul comunităților afectate de ploile abundente și inundații.

 

Comentarii

loading...