Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan a ajuns la sediul Guvernului, unde se află şi Viorica Dăncilă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns luni, la prânz, la sediul Guvernului, acolo unde se află şi premierul Viorica Dăncilă. Pe agenda oficială a premierului nu figurează nicio întâlnire cu miniştrii.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2018 - 14:04

Ministrul Carmen Dan a ajuns la Guvern în jurul orei 13.15, la câteva minute după ce din Palatul Victoria a plecat ministrul Apărării, Mihai Fifor. După sosirea ministrului de Interne a mai plecat din sediul Guvernului şi vicepremierul Paul Stănescu.

Mihai Fifor şi Paul Stănescu au ajuns, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, după ce la Palatul Victoria a sosit premierul Viorica Dăncilă.

Cel mai probabil, discuţiile premierului cu miniştrii au loc în contextul în care vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, au avut loc incidente violente între jandarmi şi protestatari.

Prim-ministrul şi-a scurtat concediul de odihnă cu o zi. Viorica Dăncilă a fost în concediu în perioada 6-13 august, potrivit unei decizii publicate, pe 31 iulie, în Monitorul Oficial. Atribuţiile sale privind de conducerea operativă a Executivului, au fost preluate de viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

Carmen Dan a declarat, pe 11 august, că intervenţia jandarmilor la protestul de vineri din Piaţa Victoriei a fost una justificată şi că acţiunile forţelor de ordine au fost un exemplu de restabilire a ordinii publice practicat în orice alt stat democratic.

„Acţiunea nu a fost o dispută între jandarmi şi cetăţenii paşnici care au dorit să protesteze. Cei care s-au împotrivit aseară nu au avut nimic de-a face cu diaspora. Vorbim de huligani periculoşi. (...) În orice alt stat european, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca în România, statul intervine în forţă pentru restabilirea ordinii şi siguranţei publice. Toţi cetăţenii au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară astfel de intervenţii de restabilire a ordinii publice în orice alt stat democratic. Orice om normal care a urmărit eveniementele de aseară a putut constata că intervenţia în forţă a fost justificată de provocările şi violenţele acelor huligani”, a declarat Carmen Dan.

Comentarii

loading...