14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCare seminte de lucerna sunt cele mai productive?

Care seminte de lucerna sunt cele mai productive?

Lucerna este una dintre cele mai populare plante cultivate in fermele romanesti datorita productiilor mari pe care le genereaza si, implicit, cresterea profitului pe care agricultorii romani aleg sa il investeasca si in productia de alte tipuri de culturi agricole.

Alte motive pentru care romanii prefera sa cultive lucerna este faptul ca sunt usor de intretinut si prezinta o perioada lunga de exploatare. Deoarece nu este o cultura pretentioasa si este usor de crescut, lucerna este intotdeuanu o solutie excelenta pentru agricultorii romani.

Diferite soiuri implica diferite metode de cultivare, dar in general o samanta lucerna de vanzare necesita sa fie studiata in prealabil pentru a determina calitatea acesteia. In cazul soiului produs de Genetica Premium te bucuri de diferite avize care atesta cele mai ridicate standarde ale calitatii.

Astfel de soiuri sunt testate de specialisti si atent selectate pentru a oferi recolte sanatoase si bogate. Se diferentiaza de celelalte seminte prin  adaptabilitatea foarte buna la conditiile climatice din Romania si datorita performantelor foarte bune ale productiilor.

Un soi important de samanta de lucerna este Hunter River

Acesta se adapteaza usor la toate tipurile de sol, ofera un randament ridicat, are un continut proteic cu 10% peste medie si este foarte longeviv. Rezista cu succes la diferite conditii meteorologice de seceta sau iernat.

Samanta este drajata, are o talie inalta, tulpina este goala, frunzele sunt distribuite dens si din coroana cresc multi lastari. Acest soi este cunoscut ca fiind printre cele mai productive dintre cele din catalogul UE. Se adapteaza cu usurinta la toate tipurile de sol si poate fi cultivata cu succes in toate zonele din Romania in care se cultiva lucerna.

Alt soi de lucerna apreciat de fermierii romani este Letizia

Un soi foarte longeviv, care prezinta proprietati nutritionale si digerabilitate foarte bune. Este soiul indicat pentru cresterea vitelor. Prezinta o adaptabilitatea buna la toate tipurile de sol si rezistenta foarte mare la mucegai de zapada si conditii meteorologice de seceta si iernat. Samanta are un potential de productie foarte ridicat si are o capacitate foarte mare de regenerare dupa taiere.

Un al treilea soi comercializat de acesta este lucerna Giulia

Acesta prezinta o serie de avantaje pentru agricultorii romani. Este un soi foarte longeviv, permite exploatarea peste 5 ani de zile. Prezinta o rezistenta foarte mare la scuturarea frunzelor dupa uscare, la frig, seceta si boli.

Soiul este cunoscut pentru valoarea nutritionala echilibrata si pentru continutul mare de proteina. In plus, are un grad mare de digestibilitate si este recomandat pentru fan, insilozare si deshidratate. Se remarca faptul ca in perioada primaverii are o pornire precoce si o viteza mare de regenerare.

De unde poti cumpara seminte de lucerna de vanzare la un pret avantajos? Liderul specializati in comertul national de ingrasaminte chimice si seminte pentru dezvoltarea culturilor agricole este Rodbun. Productiile realizate de semintele din potrofoliul acestora au depasit atat cantitativ, cat si calitativ soiurile aflate in competitie din Romania, iar mai multe informatii despre activitatea si profilul companiei gasiti aici.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă