Cantitate uriașă de lemn, confiscată în urma unor controale în Vrancea

Peste 4.000 de metri cubi de lemn au fost confiscaţi de poliţişti în urma unor controale de cinci zile făcute la ocoale silvice şi agenţi economici din judeţul Vrancea. Amenzile ajung la aproape 200.000 de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

08.12.2018 - 14:59

Potrivit IGPR, în perioada 3 – 7 decembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, împreună cu poliţiştii birourilor de combatere a delictelor silvice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Harghita, Vâlcea şi Vrancea au verificat modul de respectare a prevederilor legale din domeniul forestier, de către ocoalele silvice şi agenţii economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, pe raza judeţului Vrancea.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, gărzilor forestiere Braşov, Ploieşti şi Râmnicu Vâlcea, precum şi specialiştilor din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Direcţia Silvică Vrancea.

Astfel, au fost verificate două ocoale silvice de regim, un ocol silvic de stat şi 12 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier.

În urma acţiunii, au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care două de evidenţierea cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, două fapte de ascunderea ori disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni, alte două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, precum şi o faptă de reducerea suprafeţei fondului forestier naţional fără respectarea dispoziţiilor legale şi alta de introducere, modificare sau ştergere, fără drept, de date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului.

De asemenea, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a 4.279 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproape 650.000 lei.

Comentarii