Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Caniculă și un nou record de participare - rețeta pentru o competiție toridă

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

13.08.2019 - 12:46

                                               INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE 2019

                                       ETAPA a IV-a  - CUPA SHOPPING CITY RÂMNICU VÂLCEA

 

Niciodată vara nu a fost mai fierbinte decât în timpul concursului de îndemânare auto desfășurat în acest weekend la SHOPPING CITY RÂMNICU VÂLCEA.

Cu un număr fără precendent de starturi și o finală jucată până în ultimul moment, cu mașini modificate, entuziasm local masiv, și ambiții greu puse la încercare, a patra etapă a lui 2019 ar putea fi cea mai reușită din istoria de nouă ani a campionatului International Autotest Challenge!

GT Auto Club Sportiv, ACR și gazda evenimentului, Shopping City Râmnicu Vâlcea, au reușit să adune la start nu mai puțin de 110 piloți. A fost nevoie de o organizare perfectă și de un debut mai matinal al zilei de duminică pentru a putea încheia toate manșele de concurs. Arbitrii au fost eroii etapei, rezistând implacabil sub soarele nemilos.

 Asfaltul încins și stresul specific concursului au pus la grea încercare spectatorii, piloții și, mai ales, mașinile aflate în regim de viteză și turație maximă. Din fericire, derapajele și ieșirile în decor au fost doar spectacol, nesoldându-se cu accidentări și nici întreruperi ale concursului, ci doar cu câteva abandonuri tehnice.

 Podiumul a fost mai mult decât intens disputat. Câștigătorul etapei și al Celui mai bun timp al zilei, piteșteanul Mihai Șurubariu, a revenit în concurs după ce fusese detronat în etapa trecută. De data aceasta cu și mai multă ambiție, reușind cu un Subaru Impreza WRX STI, timpul record de 01:00:79.

 O surpriză a venit din partea lui Karoly și Victor Kovacs, tată și fiu, care s-au prezentat cu un kitcar, o adevărată apariție, o Mazda MX5 cu caroseria modificată structural.

Juniorii au avut parte de propria lor surpriză, gazda recompensând nu doar câștigătorii, ci pe toți 11, sosiți din toată țara, cu mici atenții și câte o diplomă de participare.

 Atrași de precedenta etapă de la SHOPPING CITY RÂMNICU VÂLCEA, vâlcenii, mulți dintre ei aflați pentru prima dată la un concurs de îndemânare au reușit să impresioneze prin abnegație și entuziasm. Așa cum ne-a obișnuit, Alin Alexandru Coțoinea a făcut senzație, un showman înnăscut cu un perfect control al volanului și succes asigurat la public.

 Cel mai ovaționat pilot  - Coțoinea Alin Alexandru, Râmnicu Vâlcea

 Primii trei clasati Open:

 - locul 1 – Șurubariu Mihai, din Pitești, cu timpul de 01:00:79

- locul 2 – Ponea Ovidiu, din Mioveni, cu timpul de 01:01:43

- locul 3 – Soare Vlad, din București, cu timpul de 01:01:63

 

Rezultatele etapei, pe grupe și clase:

 - A1, locul 1 – Mateescu Mihai, locul 2 – Alexandrescu Mihai, locul 3 – Andreescu Alin

- A2, locul 1 – Ionescu Alexandru, locul 2 – Șerban Dorin, locul 3 – Stan Adiel

- A3, locul 1 – Soare Vlad, locul 2 – Firfirica Eusebiu Constantin, locul 3 – Iacob Andrei

- A4, locul 1 – Firica Ciprian, Locul 2 – Tatulescu Ștefan, Locul 3 – Coțoinea Alin Alexandru

- A5, locul 1 – Șurubariu Mihai, locul 2 – Ponea Ovidiu, locul 3 – Drăgan Cristian

- D1, locul 1 – Anghelea Bogdan, locul 2 – Ungureanu Radu, locul 3 – Tinca Marius

- D2, locul 1 – Keszek Razvan, locul 2 – Bîzoi Dragoș, locul 3 – Badea Andrei

- Juniori 1, locul 1 – Teslovan Alexandra Maria, locul 2 – Cristea Alexandru, locul 3 – Sipos Zoltan

- Juniori 2, locul 1 – Părțilă Andrei, Locul 2 – Oltean Andrei, Locul 3 – Andronache Andreea

- Modificate, locul 1 – Soare Vlad, locul 2 – Ionescu Alexandru, locul 3 – Ponea Ovidiu

- Femina, locul 1 – Popescu Monica, locul 2 – Barbu Ligia, locul 3 – Ionescu Măriuca

 

La echipe, a ieșit învigătoare ȘURUBU RACING, urmată de MXG MOTORSPORT și AMI RACING.

Vezi clasamentul open actualizat și urmărește anunțurile noastre pe www.gtautoclub.ro.

 Mulțumim gazdei, Shopping City Râmnicu Vâlcea, partenerilor: Automobil Clubul Român, Supercargo și sponsorilor noștri: Rotakt, Râureni, Annabella, Autozone-Vianor, Angelli, Tegee International, Crucea Roșie Râmnicu Vâlcea, precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitatea noastră. Următoarea etapă IAC 2018 va avea loc în București, în perioada 7 – 8 septembrie.

 International Autotest Challenge este organizat de GT Auto Club și Automobil Clubul Român. Competiția de îndemânare auto se desfășoară anual începând din 2011 și reunește piloți din toată țara, bine pregătiți și devotați culturii competiționale, bazate pe fairplay. Concursul se adresează deopotrivă piloților profesioniști și amatorilor care vor să își dezvolte abilitățile în automobilism, cu respect pentru noțiunea de siguranță la volan.

Citește totul despre:

#concurs auto

Comentarii

loading...