Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Candidaturile la alegerile prezidenţiale vor putea fi depuse până în 22 septembrie

Candidaturile la alegerile prezidenţiale vor putea fi depuse până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală se va desfăşura din 12 octombrie până în 9 noiembrie, conform unei decizii a Guvernului, prin care a fost aprobat calendarul alegerilor prezidenţiale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2019 - 18:28

În străinătate, votul va începe în 8 noiembrie, urmând să se desfăşoare şi în 9 şi 10 noiembrie, în timp ce în ţară alegătorii se vor prezenta la urne în 10 noiembrie.

Guvernul a adoptat, marţi, mai multe hotărâri privind pregătirea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, inclusiv una privind calendarul acestora.

Astfel, până în 2 septembrie va avea loc depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a unei alianţe electorale, iar cel mai târziu în 11 septembrie se face înregistrarea în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectiv alegător prin corespondenţă.

Depunerea candidaturilor va avea loc până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală va începe în 12 octombrie.

În 8 noiembrie între orele 12.00 - 21.00 va fi prima zi a votării în străinătate, în 9 noiembrie se încheie campania electorală în ţară, în timp ce în străinătate se votează între orele 7.00 şi 21.00, fiind a doua zi de vot.

În 10 noiembrie, la ora 7.00 va începe votarea în ţară, până la ora 21.00, fiind şi a treia zi de vot în străinătate.

Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la secţiile de vot, precum şi cei care se vor afla la rând în afara secţiei vor putea să îşi exercite dreptul de vot până la ora 23.59, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Alte hotărâri adoptate vizează atribuţiile instituţiilor implicate în desfăşurarea alegerilor.

Comentarii