Când va fi George Maior audiat de Comisia de Politică Externă

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică, relatează Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 23:17

„Miercuri, ora 13.00 comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George să se prezinte în faţa comisie pentru a dat explicaţii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaraţiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. Preşedintele Senatului spune că va supune la vot ca şedinţa să fie una publică.

„Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a menţine secrete discuţiile, îl invităm pe domnul Maior, în calitate de ambasador, e o premieră”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii. „A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână”, a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

Comentarii