Campanie reușită. Aproape 500 de persoane din Delta Dunării, consultate gratuit

Aproape 500 de persoane din comunităţile izolate ale Deltei Dunării au fost consultate, în această săptămână, de medicii militari ai Forţelor Navale Române şi personalul medical al Gărzii Naţionale a statului american Alabama.

Share

Rl online 0 comentarii

07.09.2019 - 11:44

Consultaţiile au început luni, în satul CA Rosetti, şi au continuat la Cardon, Sfiştofca, Letea şi în oraşul Sulina.

"La Sulina, a fost un adevărat maraton de acordat consultaţii. Programul a început la ora 9,00, iar medicii români şi americani au fost la dispoziţia populaţiei până după ora 21,00", a declarat, pentru AGERPRES, ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Statului Major al Forţelor Navale, Alina Davies.

Potrivit unei informări publicate sâmbătă pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române, acţiunea umanitară a constat atât în consultaţii de medicină internă, oftalmologie, stomatologie şi pediatrie, cât şi în susţinerea unor cursuri de prim ajutor şi acordarea a circa 200 de truse de igienă orală şi 250 de perechi de ochelari de vedere.

"Atât reprezentanţii medicilor militari ai Forţelor Navale, cât şi partenerii americani au constatat nevoia existentă pentru servicii medicale în zonele vizitate şi şi-au anunţat intenţia de a face din această acţiune umanitară una bianuală", precizează FNR.

Obiectivul principal al acţiunii româno-americane din Deltă îl reprezintă diversificarea metodelor de instruire a personalului medical şi a modalităţilor de acţiune în sprijinul populaţiei civile.

Colaborarea dintre FNR şi Garda Naţională a statului american Alabama face parte din acţiunile organizate în cadrul unei relaţii de cooperare dintre România şi SUA care există de peste 25 de ani.

În Delta Dunării, zonă care numără aproape 10.000 de persoane, există patru medici de familie, potrivit autorităţilor medicale tulcene.

Comentarii