Campanie anti-vitezomani în Buzău: Polițiștii au reținut 14 permise de conducere

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 49.900 lei, iar 14 șoferi au rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2020 - 20:32

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 65 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (17), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (6), dar şi pentru alte abateri în trafic (22).

Alte 6 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Pe lângă sancţiunile aplicate, poliţiştii rutieri au întocmit şi 3 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar şi pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, în perioada 10-16 august, într-o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, circumscrisă calendarului campaniei "SPEED" al Reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere (ROADPOL).

Comentarii