Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe energie

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă pe energie "S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!".

Share

Rl online 0 comentarii

16.04.2019 - 14:25

S-au înregistrat 95 voturi pentru, 155 contra şi 19 abţineri.

Moţiunea a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor.

Partidul Naţional Liberal şi-a exprimat, în moţiune, îngrijorarea cu privire la situaţia din acest domeniu şi afirmă că preţurile la energie au crescut, securitatea energetică a ţării fiind în pericol, în principal din cauza lipsei investiţiilor.

"PNL este profund îngrijorat de situaţia sectorului energetic. Preţurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a ţării este în pericol, în principal din cauza lipsei investiţiilor în sector. România a început să importe tot mai multă energie electrică şi gaz natural. Ne dorim ca prin moţiunea "S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!" să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situaţia sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia ţării noastre", se arată în moţiunea iniţiată de liberali.

PNL susţine că PSD şi ALDE trebuie să înceteze să mai "mintă cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020". PNL îşi exprimă îngrijorarea că, după cinci ani de la începerea procesului de revizuire a strategiei energetice a României, acest document încă nu este finalizat, considerând că acest fapt este de natură să genereze "haos" în sectorul energetic, se mai arată în textul moţiunii.

În replică, ministrul Energiei, Anton Anton, a respins toate acuzaţiile.

Piaţa energetică românească este conectată cu pieţe din state central şi est-europene de câţiva ani, iar România are o strategie energetică, după ce multe guverne nu au reuşit să pună niciun rând de viziune pe hârtie, a declarat ministrul Anton Anton.

"Dacă i-aş spune document, cred că e prea mult spus pentru un text plin de injurii şi fraze care anunţă sfârşitul lumii, fără să fie cazul (...). Înţeleg că moţiunea de astăzi este o încercare de a vă repara propriul handicap în a face ceva pentru români. De aceea, poate că dacă aţi analiza dezbaterea de astăzi cu onestitate, nu cu ură sau amatorism, ar fi un pas cinstit către ei. Spuneţi că sectorul energetic românesc nu este integrat în cel european şi că preţurile sunt foarte mari. Vă contrazic! Piaţa energetică românească este conectată cu pieţe din state central şi est-europene, şi nu de ieri, ci de câţiva ani. Mă surprinde că nu ştiaţi acest lucru. Pieţele interconectate presupun importuri şi exporturi de energie. Pe scurt: o relaţie comercială care dictează preţurile, ca în orice stat european. Vă arătaţi îngroziţi că sunt şi momente în care România importă energie (...) Păi, acelea sunt exact momentele în care România importă nu pentru că nu produce suficientă energie pentru cât ne trebuie în consum. Ci pentru că în acele intervale preţurile pe alte pieţe sunt mai convenabile pentru români. Aşa că haideţi să terminăm cu panica! Nu face bine nimănui, nici măcar dumneavoastră, celor care o generaţi", a spus Anton.

Comentarii

loading...