Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaților a dat verde Guvernului la ordonanțe de urgență în vacanță

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

19.12.2018 - 13:11

Proiectul prevede că Guvernul va putea emite ordonanţe în domeniile: Finanţe publice şi economie; Administraţie publică şi dezvoltare regională; Agricultură şi dezvoltare rurală; Transporturi; Fonduri europene; Sănătate; Cultură şi identitate naţională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Potrivit amendamentelor aprobate, Guvernul va putea emite ordonanţe şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul apelor minerale, privatizării, tehnologiei informaţiei, modificarea şi completarea legii minelor.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a explicat că, potrivit Deciziei CCR 538/2018, este posibil ca o lege organică să cuprindă din motive de politică legislativă şi norme de natura legii ordinare şi atunci intervenţia va fi permisă numai pe această zonă, sub rezerva avizării ordonanţelor de MRP.

Termenul abilitării este după încheierea celei de-a doua sesiuni parlamentare din 2018 până nu mai târziu de 31 ianuarie 2019.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii

loading...