10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCamera de Comerţ Româno-Germană, reacţie la derapajele mai multor politicieni

Camera de Comerţ Româno-Germană, reacţie la derapajele mai multor politicieni

„Nu vom refuza niciodată dialogul cu Guvernul României, cu toate că vrem să credem că lucrurile care s-au întâmplat alaltăieri, de exemplu, în ceea ce priveşte mesajele unui consilier de stat nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului României în legătură cu Forumul German. Este o chestiune care pe noi ne preocupă, AHK va reacţiona, printr-o scrisoare adresată Guvernului, prin care ne arătăm speranţa că aceste derapaje nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului român. Suntem încrezători că putem să facem lucruri împreună”, a spus Anastasiu, în cadrul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România).

Dragoş Anastasiu este şi preşedintele grupului Eurolines, cu activităţi în transport şi turism.

Reprezentantul comunităţii germane s-a referit la faptul că Darius Vâlcov, consilierul pe economie al premierului Viorica Dăncilă şi considerat unul dintre creatorii Programului de guvernare al PSD, a publicat, duminică, pe Facebook, fişa medicală a lui Sandu Matei, protestatar #rezist.

Ulterior, postarea a dispărut, Vâlcov scriind: „Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă”. Dar Vâlcov a făcut o nouă postare în care prezenta articolele care i-au prezentat postarea şi a asociat simboluri naziste cu preşedintele Klaus Iohannis şi Forumul German. Sandu Matei a depus, marţi, o plângere împotriva lui Darius Vâlcov, pentru că a publicat pe Facebook fişa lui medicală. Matei s-a constituit parte civilă şi a cerut daune un milion de euro, pentru a construi un azil de bătrâni.

În plus, în ceea ce priveşte prezenţa AHK România în Coaliţia pentru Dezvoltarea României, atunci când CDR ia poziţie faţă de propunerile Guvernului României, este o oarece pauză, potrivit reprezentantului organizaţiei.

„Avem o dilemă în ceea ce priveşte modul de abordare, pentru că nu mai vrem să insistăm foarte mult, neavând nici prea marea succes în relaţiile directe pe care le-am tot încercat, în prima jumătate de an, atunci când AHK a condus Coaliţia pentru Dezvoltarea României”, a subliniat Anastasiu.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă