Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cameră: Comisia juridică a respins cererea de reexaminare a legii CSM

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 17:42

Au fost exprimate 19 voturi pentru respingerea cererii, aparţinând deputaţilor majorităţii, iar 9 voturi ale parlamentarilor opoziţiei au fost împotriva respingerii.

Comisia a respins toate amendamentele depuse de deputatul USR Stelian Ion la acest act normativ.

Înainte de dezbatere, deputaţii PNL şi USR au solicitat amânarea discutării cererii de reexaminare a legii CSM pe motiv că nu au primit la timp textul solicitării făcute de preşedinte şi nu au avut timp să o studieze.

"Aţi întârziat suficient punctul de vedere, nu mai pierdem timpul cu verificarea", a replicat preşedintele comisiei, social-democratul Eugen Nicolicea.

Raportul Comisiei juridice de respingere a cererii de reexaminare a legii CSM urmează să intre marţi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este prima Cameră sesizată, Senatul fiind for decizional.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis săptămâna trecută Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ care modifică şi completează Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

"Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii vizează intervenţii legislative substanţiale de natură să afecteze funcţionarea CSM şi rolul constituţional al acestuia, de garant al independenţei Justiţiei, exercitarea mandatului de membru al acestei autorităţi publice, precum şi funcţionarea Inspecţiei Judiciare. Totodată, legea transmisă la promulgare cuprinde norme contradictorii, trimiteri la dispoziţii inexistente în conţinutul Legii nr. 317/2004, dispoziţii neclare şi/ sau necorelate între ele şi chiar paralelisme legislative, motiv pentru care se impune reexaminarea acesteia de către Parlament", afirma şeful statului în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Comentarii

loading...