Camelia Bogdan, exclusă de două ori din magistratură, va lua premiul Ion Rațiu pentru Democrație

Camelia Bogdan este laureata ediției 2018 a Premiului Ion Rațiu pentru Democrație. Evenimentul de decernare va avea loc în 11 decembrie, ora 15.30 în parteneriat cu Universitatea București, găzduit de Facultatea de Drept, în sala Stoicescu.

Share

Rl online 0 comentarii

11.12.2018 - 19:44

Decernat de Rațiu Family Charitable Foundation, Londra și Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda în parteneriat cu Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington, D.C., premiul aduce vizibilitate și recunoaștere internațională ideilor și realizărilor activiștilor pentru democrație din întreaga lume.

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură de două ori. Prima dată, în 8 februarie 2017, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv că s-ar fi aflat în incompatibilitate| conflict de interese. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători al Curţii Supreme a admis recursul pe 13 decembrie 2017 stabilind ca judecătoarea să fie sancţionată disciplinar prin mutarea, pe o perioadă de 6 luni, de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018. A fost exclusă pentru a doua oară din magistratură în aprilie 2018 pe motiv că magistratul ar fi încălcat principiul repartizării aleatorii a dosarelor. Recursul este pe rol la Curtea Supremă.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA. 

 

 

Comentarii