Foto: INQUAM PHOTOS

Călătoriile românilor în Spania sunt permise doar cu test Covid negativ

Autoritățile din Spania solicită începând de astăzi tuturor cetățenilor care vin din România să prezinte la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test molecular PCR pentru Covid-19, efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării în Spania.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2020 - 10:09

România a fost inclusă de Spania pe lista țărilor pentru care accesul cetățenilor se poate obține doar prin prezentarea unui rezultat negativ pentru un test efectuat cu maxim 72 ore înainte de ora intrării pe teritoriul spaniol.

La intrarea în Spania autoritățile vamale pot solicita călătorilor prezentarea rezultatului testului pentru noul coronavirus în original, tradus în spaniolă sau în limba engleză. Documentul trebuie să conțină numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate, data realizării testului, datele unității medicale ce l-a efectuat și rezultatul negativ al acestuia.

Toate persoanele care călătoresc în Regatul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze înainte un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health.

După completarea formularului va fi generat automat un cod QR de sănătate ce va fi transmis pe e-mail iar acesta poate fi prezentat atât în formă imprimată cât și digital la intrarea în Spania.

Comentarii